Канів та Канівське водосховище на супутниковому знімку 26.03.1973

Два фрагменти супутникових знімків охоплюють Канів, його околиці і велику частину водосховища до півострова Трахтемирів:

Нажаль зображення було недоекспоноване – довелося робити світлокорекцію. Тому деякі місця на знімках неінформативні. Але найголовніше, що дуже добре видно на знімку – це початок заповнення водосховища, яке відбувалося саме у ті роки.

Перехід до інтерактивного перегляду знімків по клику на зображення.

Добре видно старе русло Дніпра:

Сама гребля вже була побудована. На скільки я зрозумів, тут вже був організований прохід суден через шлюзи, але через те, водосховище ще не було заповнене, перед шлюзами зробили тимчасовий судохідний канал:

Це майже точно штучний канал, тому що у 1943 році на цьому місці не було русла ріки:

Перехід до перегляду шару 26-03-1973

Для нових користувачів невелика інструкція по навігації. Вибір історичних шарів по клику на іконку зверху праворуч кожної половини екрану. Ви можете порівнювати між собою всі наявні на даний момент історичні шари (1849, 1943, 1973, 1982, 2021 роки, а також OSM-карти).

Перехід до інших локацій на території України в меню посилання “Локації”.

Материали з архівів Департаменту геологічної розвідки США (U.S. Geological Survey Department of the Interior).


Нагадаю про можливість підписатися на Patreon та Buy Me a Coffee. Там підписники вже користувались цим оновленням ще кілька днів тому. Окрім цих платформ ви можете підтримати проект іншими способами (там є банка Монобанку). Підтримка проекту це стимул для автора, а також нові матеріали.

Але в першу чергу підтримуйте ЗСУ.

Дякую за донати:

  • Дмитро Береза
  • Олександр Тарянік
  • Олена Пархоменко
  • Володимир Лаврик
  • Den Weissman

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *