Канів та околиці на карті 1849 р.

Одноверстова карта Корпусу військових топографів прив’язана точками координат у локації Канів. Охоплює лист карти тільки правий берег Дніпра:

Перехід до перегляду історичного шару по клику на зображення.

Карту надав для прив’язки співавтор проекту Сергій Чигвінцев.

Всі карти на проекті прив’язуються по спільним об’єктам і текстурам у порівнянні із сучасними супутниковими знімками. Іноді карти можуть мати похибки, які при прив’язці до сучасної місцевості будуть проявлятися у вигляді викривлення зображення. Особливо це видно, якщо поверх карт позначені паралелі і меридіани – текстура місцевості співпадає, але самі лінії викривлені. Нижче приклад одного з таких місць на карті:

Але не дивлячись на це, карти Корпусу військових топографів все одно доволі точні як для тих років.

Перегляд шару 1849 року у локації Канів


Дякую всім, хто приймає участь у розвитку проекту. Як наданням файлів для прив’язки, так і фінансово. Нещодавно на кошти фонду розвитку OldMaps були придбані п’ятнадцять високодеталізованих знімків для локації Дніпро. Надалі планується замовляти нові матеріали.

Нагадаю про можливість підписатися на Patreon та Buy Me a Coffee. Там підписники бачать оновлення раніше, а також, якщо можливо, отримують оригінали сканів знімків. Окрім цих платформ ви можете підтримати проект іншими способами (там є банка Монобанка). Підтримка проекту це стимул для автора, а також нові матеріали.

Але в першу чергу підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *