Великий Луг: супутниковий знімок 30.04.2024

У локацію додано новий шар 2024 року, де зафіксовано процес часткового наповнення території Каховського водосховища водою через Водопілля та спуск води з водосховищ вище по каскаду. Загальний вигляд шару:

Знімок малої деталізації – видно тільки загальні обриси Лугу і зміни, які тут відбуваються.

Перехід до інтерактивного перегляду історичних шарів по клику на зображення нижче.

Зміни весною 2024 року дуже помітні у порівнянні з осінню 2023-го:

Історичний шар 30 квітня 2024 року це вже шостий шар, прив’язаний до координат, датований після підриву греблі. Таким чином чітко видно динаміку змін місцевості:

Всі шари 2023-2024 років малої деталізації, але нагадаю, що в панелі вибору також є шар, який підтягує дані з серверів сервісу ESRI World Imagery, деталізація цього історичного шару максимальна.

Датування приблизно вересень 2023 року та частково 2022 рік.

Його цікаво порівнювати з шаром 1943 року, де на знімках видно вулиці і будинки до затоплення водосховищем, а у 2023-му видно залишки тих самих вулиць і фундаментів будинків:

Перейти у локацію Великий Луг


Буду вдячний за підтримку проекту, у тому числі фінансову. Скоро закінчується хостинг для OldMaps, а це 500 Гб місця на сервері. Тому я буду вимушений просити у вас донати більш “нав’язливо” – сам такі суми коштів потягну лише частково.

Якщо у вас є можливість підтримати мої проекти (на одному сервері знаходяться всі мої сайти) – буду вдячний. Банка МонобанкуPatreonBuy Me a CoffeePayPal – я створив багато зручних для вас способів для донату.

Але в першу чергу за можливості підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *