Кривий Ріг на супутниковому знімку 17.07.1980 року

Неймовірно деталізований і красивий знімок додано в локацію Кривого Рогу. Точніше це фрагменти двох великих смуг, які майже повністю покривають Кривий Ріг та околиці:

Файли були придбані в архіві на донати користувачів пабліку Криворізька Старовина і надані для прив’язки проекту OldMaps.

Місцевість на знімку знята під кутом. У таких випадках, щоб знімок був ще більш інформативним, зазвичай я роблю і статичний режим перегляду. Зображення перевертається на 105 градусів проти годинникової стрілки під положення супутника – так місцевість виглядає більш ефектно, ніби ми бачимо місто пролітаючи повз на літаку:

(перехід до статичного перегляду по клику на зображення)

Тільки подивіться на ці масштаби, текстури і деталізацію – видно навіть малогабаритну техніку в кар’єрі:

Стадіон Металург та Соцмісто:

Залишки насипу старої залізниці і опори старого моста. По високим об’єктам можна зрозуміти, що кут зйомки тут був близько 45 градусів:

У інтерактивному перегляді з прив’язкою до точок координат ми можемо порівняти цей знімок з іншими. Побачити як збільшилися кар’єри:

(перехід до інтерактивного перегляду також по клику на зображення)

Як міняли русла річок:

Як зникали цілі райони міста через розробку нових кар’єрів

Перехід до перегляду знімка в статичному вигляді

Перехід до перегляду знімка з прив’язкою до координат

Навігація між режимами організована в панелі вибору шарів:


Буду вдячний за підтримку проекту – це і придбання нових матеріалів і додатковий стимул для автора. Для зручності я додав проект OldMaps до ще однієї донат-платформи Buy Me a Coffee. Підписники там і на Patreon мають доступ до матеріалів раніше за всіх, вони тестують зі мною нові прив’язані карти, отримують додаткові плюшки у вигляді оригіналів файлів. Також проект можна підтримати іншими способами. Дякую, що користуєтесь.

Але в першу чергу підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *