Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ та Синельникове на супутниковому знімку 1966 року

Потроху будемо закривати супутниковими знімками “діри” у хронології історичних шарів локації Дніпра в проміжку від 1962 по 1984 роки. Це дасть можливість ще більш наочно бачити динаміку зімни місцевості в період, коли ця динаміка була найбільш інтенсивною.

Почнемо із супутникового знімка із датуванням 20 серпня 1966 року. Він проходить довгою полосою від Кам’янського до Синельникове через Дніпро:

Майже всі місії 60-х років мали не високу роздільну здатність камер. Власне, місія, яка зняла цей знімок, також мала середню роздільну здатність. Максимальний зум для перегляду – 16-й рівень. Тому ми не можемо побачити деталі – тільки загальні обриси. Все ж, навіть це має велику інформаційну і історичну цінність.

Зробимо невеликий огляд нового історичного шару. Нагадаю: перехід до інтерактивного перегляду місцевості по кліку на зображення. Спробуємо порівняти шар 1966 року з іншими шарами 60-х років.

Дніпропетровськ

Велика динаміка спостерігається на Перемозі – почали намивати територію під майбутній масив:

Наявний прогрес будівництва Центрального мосту. Його відкриють буквально за три місяці – у листопаді 1966 року. Станом на серпень залишилося встановити балки на два прольоти:

До речі, місія №4022 з камерою KH-7 High Resolution Surveillance роздільною здатністю 2 to 4 feet – це єдина місія, яка відзняла наше місто у 60-х у дуже великій деталізації. Нам пощастило бачити ці знімки у двох історичних шарах 1965 року. Всі інші знімки 60-х похизуватися цим вже не можуть.

Дніпродзержинськ

Величезні візуальні зміни місцевості у порівнянні з 1962 роком звісно ж в районі водосховища. Подивіться, як виглядала ця місцевість у порівнянні з 1966 роком. Водосховище відносно нещодавно наповнили водою:

У місті з’являються нові мікрорайони:

Синельникове

Місто частково покрите хмарами, але все одно має бути окрумим історичним шаром в локації Синельникове. Найближчий шар 60-х років у локації – 1969-й:

Нагадаю вам, що цей супутниковий знімок був придбаний завдяки вашим донатам, які ми зібрали у лютому місяці. Наступні історичні шари будуть із високодеталізованих знімків 1978, 1983 та 1984 років. Дуже дякую всім за участь, дякую, що користуєтесь.

Також велика вдячність Олександру Єрмошенко за додаткову обробку файлів – оригінальні зображення мають меншу чіткість, Олександр програмно її покращив.

Приєднуйтесь до проекту на Patreon – там підписники мають додаткові привілеї, а також бачать оновлення раніше за всіх. Підпискою ві підтримаєте проект OldMaps. також це можна зробити іншими способами.

Також не забувайте про ЗСУ – їх треба підтримати в першу чергу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *