Звіт про придбання матеріалів

Друзі, ви маєте пам’ятати, як у лютому я збирав кошти на придбання нових супутникових знімків. Я планував бюджет 4900 грн, щоб придбати чотири знімка для трьох історичних шарів 1978, 1983 та 1984 років. Користувачі надонатили мені 8302 гривні і я замовив ще один знімок для ще одного історичного шару 1966 року, загалом сплативши $155:

Курс на момент оплати 24.02.2023 складав 38,46. Сплачено 5961 грн, залишок 2341 грн. На них я планую придбати ще два файли для історичного шару 1964 року на суму $65. Також я обіцяв зробити донат Ярославу Ярошенко, відомому історику, науковому співробітнику Дніпровської археологічної експедиції, який з 24 лютого 2022 року на фронті. Його підрозділу завжди потрібні донати. Я первів хлопцям 500 грн, долучайтесь також.

Через якісь технічні проблеми виконання мого замовлення затрималось на два місяці, але зараз я отримав його у повному обсязі і саме ті файли, які замовляв. Зроблю короткий огляд нижче.

25 червня 1978 року

Шар 25.06.1978 року буде складатися з двох смуг, які покриють території від Кам’янського до Синельникове:

Загальний вигляд фрагментів:

Деталізація:

3 серпня 1983 року

Загальне охоплення і те, що буде прив’язано:

Фрагменти:

Деталізація:

17 липня 1984 року

Загальне покриття і майбутній історичний шар:

Деталі:

20 серпня 1966 року

Знімок довгою смугою проходить через дві області, для прив’язки я візьму фрагмент від Кам’янського до Синеньникове

Деталізація знімків тих місій, нажаль, набагато менша, ніж 70-80-ті. На них видно тільки загальні контури міста і лінії вулиць:

Дякую всім, хто задонатив. Завдяки вам я придбав і ще придбаю дуже цінні історичні матеріали для проекту.

Сергій Мушенок, Олег Рибка, Максим СаламатовКатерина Ратомська-ГуцулСергій Стрельник, Володимир Тимофєєв, Олексій П’ятниця, Олена СеркоНеопізнаний КітОлександр КороїдОлена Тархова, Михайло ЗенькоСтаніслав ТихоміровОлександр ГотвянськийМихайло МоскаленкоВіталій МартиненкоОлена КашиашвіліАртем БлощинськийОлексій Лянний, Павло Ткаченко (SaveDnipro)Олександр СлавнийДмитро РусскіхЄвгеній КушнерчукПавло СмолянськийВіталій СапуновАртем Гончаров, Олександр ШараповАндрій Іванець. Якщо вам потрібні оригінали, напишіть мені у Фейсбук.

Також оригінали файлів я буду публікувати на своєму Patreon. Окрім цього там разом з підписниками я тестую нові шари – вони перші знають про оновлення на OldMaps. Власне, є і інші способи підтримати проект.

Дякую всім! Підтримайте також наші ЗСУ!

Артем Костюк, автор та керівник проекту OldMaps

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *