Дніпро, Кам’янське, Синельникове: збір коштів на нові матеріали

У архіві Департаменту геологічної розвідки США нещодавно стали доступні для сканування нові матеріали, які важливо придбати в нашу колекцію. Це високодеталізовані супутникові знімки, будуть прив’язані в локаціях Дніпра, Кам’янського та Синельникове.

Детальніше про файли, які я підібрав для нас.

1978 рік

Щоб закрити “діру” у хронології історичних шарів локації Дніпра між 1977 та 1979 роками вирішено було придбати супутникові знімки 25.06.1978 року. Вони вже давно є в наявності для замовлення, але я не замовляв їх через підвищену хмарність. Була надія, що з’являться ще варіанти, але ні. Щоб покрити все місто, потрібно придбати дві смуги, які в підсумку покриють територію Дніпра, Кам’янського та Синельникове з заходу на схід і від Новоселівки до Микільського-на-Дніпрі з півночі на південь. Загальний вид смуг знімків:

Прев’ю знімків. На них видно, що Кам’янське без хмар, Дніпро та Синельникове частково закриті хмарами. Вся інша територія на схід майже не придатна для вивчення. Нагадаю, це єдиний варіант знімка 1978 року:

1983 рік

Також єдиний варіант, точна дата – 30.08.1983. Смуга покриває Дніпро і Кам’янське:

Міста не критично покриті хмарами:

1984 рік

Точна дата 13.07.1984, смуга знімка точно лягла на Дніпро, Кам’янське та околиці:

На прев’ю видно, що небо над нашим містом чисте, Кам’янське трохи з хмарами, але не критично:

Один знімок коштує $30 і $5 за обробку замовлення. Тобто, якщо всі ці знімки замовити одним замовленням, ми зекономимо $15.

Загалом: $30+30+30+30+5=$125

≈ 4900 грн

Буду вдячний, якщо приймете участь. Впевнений ви знаєте, на скільки це важливі і цінні матеріали для міста.

Банка Монобанку: https://send.monobank.ua/jar/3ZySHSpUWk або за номером:

5375411204621655

Картка ПриватБанку: https://privatbank.ua/sendmoney?payment=c6a5404bb1 або за номером:

5168752081304803

PayPal: artkostyuk@gmail.com

Шкала прогресу нижче. Якщо з донатів буде залишок, я перенаправлю його Ярославу Ярошенко. Це відомий історик, науковий співробітник Дніпровської археологічної експедиції, який з 24 лютого на фронті. Його підрозділу завжди потрібні донати, долучайтесь також.

Сергій Мушенок, Олег Рибка, Максим Саламатов, Катерина Ратомська-Гуцул, Сергій Стрельник, Володимир Тимофєєв, Олексій П’ятниця, Олена Серко, Неопізнаний Кіт, Олександр Короїд, Олена Тархова, Михайло Зенько, Станіслав Тихоміров, Олександр Готвянський, Михайло Москаленко, Віталій Мартиненко, Олена Кашиашвілі, Артем Блощинський, Олексій Лянний, Павло Ткаченко (SaveDnipro), Олександр Славний, Дмитро Русскіх, Євгеній Кушнерчук, Павло Смолянський, Віталій Сапунов, Артем Гончаров, Олександр Шарапов, Андрій Іванець

Дуже вдячний всім!

Автор та керівник проекту, Артем Костюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *