Дніпро, Кам’янське, Новомосковськ, Синельникове: супутникові знімки 12.05.1967 року

Фрагменти двох довгих смуг покрили територію від Аул до Солоного Лиману та Синельникове з заходу на схід і від Балівки і Новомосковська до Волоського та Сурсько-Михайлівки з півночі на південь. Таким чином новий історичний шар є спільним і з’явився у панелі шарів у чотирьох локаціях:

Знімки були придбані на донати користувачів, не втомлюся дякувати всім за участь у розвитку проекту. Додавши 1967 рік я покращив хронологію історичних шарів особливо в локації Дніпра – тут майже не залишилось пропусків в датах між 1962 та 1984 роками.

Нагадаю, знімки 60-х (окрім 1965 року – то окрема місія), мають середню деталізацію. Видно смуги вулиць, видно великі будівлі, загальні обриси населених пунктів – але не видно дрібних деталей на кшталт трамваїв або автомобілів на вулицях. Нажаль це єдині можливі варіанти, але все одно ці матеріали мають велику інформаційну і історичну цінність.

Максимальний зум для перегляду цього шару – 16 одиниць.

Зробимо поверхневий огляд нових знімків, порівнюючи їх з сусідніми по хронології, щоб побачити зміни місцевості.

Для перегляду порівняння в інтерактивному форматі кликніть на зображення.

Дніпро

Саме у 1967 році почалися зміни в районі майбутнього масиву Перемога – видно, як почали намивати велику затоку. У 1968 році намили вже більшу частину території, почала з’являтися коса:

Тим часом у 1966 році основні роботи велись вище – по намиву Набережної:

Для наочності на швидку руку зробив анімацію змін на Перемозі з 1965 по 1984 рік:

Також у 1967-68 роках почався процес намиву берегової смуги в районі кар’єру на Червоному Камені:

У порівнянні з 1970 роком зміни тут відчутні:

Між 1967 і 1970 роками з’явився масив в районі Мануйлівського шляхопровода на Слобожанському проспекті. Власне, в той період побудували і сам шляхопровід:

Так само і на Калинівському масиві в кінці 60-х будували перші 9-поверхівки:

Кам’янське

У ці роки активно формується мікрорайон “Черемушки”:

Новомосковськ

Нажаль у деяких місцях знімка спостерігається розфокусування зображення, в районі Новомосковська одне з таких. Але знову ж таки, серед інших історичних шарів локації тут є знімок місії 1965 року, де зображення дуже деталізоване:

Синельникове

У 60-х тут мало що мінялося, для наочності краще порівняємо шар 1967 року з 1976, коли у Синельниково почав з’являтися мікрорайон:

Перейти до перегляду шару 12.05.1967 року у кожній локації ви можете по клику на зображення вище, або окремо за посиланнями:


Нагадаю про можливість підписатися на Patreon та Buy Me a Coffee. Там підписники вже користувались цим оновленням ще кілька днів тому, більше того – вони отримали оригінали файлів супутникових знімків. Окрім цих платформ ви можете підтримати проект іншими способами. Підтримка проекту це стимул для автора, а також нові матеріали, як власне цей, що у релізі вище.

Але в першу чергу підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *