Дніпро, Кам’янське, Новомосковськ: оновлення шару 18.04.1962

Раніше цей шар мав один фрагмент супутникового знімка низької деталізації майже всього міста Дніпра і передмість. Завдяки ініціативі Сергія Чигвінцева, який придбав новий знімок цієї дати, з’явилася можливість покрити також території від Кам’янського до Новомосковська з передмістями. Таким чином оновлений шар буде спільним у трьох локаціях:

Через погану деталізацію на цьому шарі можливо роздивитися лише загальні риси місцевості – роздільна здатність камер на супутниках перших місій (а 1962 рік це одна з перших місій) була малою. Тому цим шаром користувались мало. Але після цього оновлення навіть з такою деталізацією стала доступна дуже цікава інформація.

Кам’янське

Відразу перейдемо до найцікавішого. Це найцікавіше відбувалося у локації Кам’янського, де у 1962 році будувалася гребля. Ми можемо побачити, як виглядала місцевість в районі Аул за два роки до затоплення та утворення водосховища:

Видно лінії затоплених вулиць:

Видно як будувалася гребля і як проходило русло Дніпра у цей час:

Ну і сам Дніпродзержинськ 1962 року також можна роздивитися у загальних обрисах:

Дніпро

Дніпропетровськ на цих супутникових знімках, нажаль, був сильно пересвічений. Тому довелося робити світлокорекцію, щоб хоч якось проявити деталі. Серед деталей видно зруйнований дерев’яний міст, який був на місці сучасного центрального:

На знімку можна побачити місце розташування одного з іподромів а також початок рибальської балки ще до її засипки під будівництво стадіону та парку:

Новомосковськ

У 1962 році місто складалося в основному з приватного сектору, перші багатоповерхівки з’являлися у центрі, приблизно у той же час:


Зараз разом з патронами на Patreon я тестую нові історичні шари, які ще не публікувалися. Отримуйте ексклюзивні оновлення з підпискою на Patreon!

Також можна підтримати проект іншими способами. Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *