Великий Луг і околиці: карта 1943 року

Можна б було сказати, що це відома карта РККА, масштаба 1:100000, але це не зовсім так. Це вже німецька карта, яка була адаптована у 1943 році під інші потреби на основі карт РККА. Зона покриття:

Наразі я вивчаю питання суті цієї карти. Єдине, про що поки можу сказати, що джерело карти – це німецька стаття, датована 1943 роком. Згодом планується зробити переклад і публікацію всієї статті разом з прив’язкою інших наявних там карт, на кшталт цієї. Цей документ знайшов і поділився Олександр Волок.

Крупно легенда карти:

На цьому етапі вивчення документа мені важко зрозуміти деякі позначення на легенді. Наприклад, “Betonte Talkanten” по запиту до ШІ отримав відповідь:

Фраза “Betonte Talkanten” німецькою мовою перекладається як “бетоновані краї долини” або “бетоновані кромки долини”. Це може означати ділянки в долині, де краї або схили були укріплені бетоном, ймовірно для запобігання ерозії або обвалення.

Можливо згодом ця деталь буде більш зрозуміло описана в тому документі, який готується до перекладу і публікації.

Карта охоплює кілька локацій навколо, відповідно історичний шар “1943 (max zoom = 14): карта” з’явився у панелях вибору шарів всіх локацій, які вона охоплює:


Дякую за фінансову підтримку у розвитку проекту. Кілька днів тому я нагадав користувачам про можливість донату. Згадаю користувачів, які прийняли участь:

  • Невідомий Кіт
  • Артем Писарчук
  • Вячеслав Горобець
  • Олександр Тарянік
  • Євген Данильченко
  • Максим Саламатов
  • Олексій Каржаєв

Якщо у вас є можливість підтримати мої проекти (на одному сервері знаходяться всі мої сайти) – буду вдячний. Банка МонобанкуPatreonBuy Me a CoffeePayPal – я створив багато зручних для вас способів для донату. Дякую, що користуєтесь.

В першу чергу підтримайте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *