Дніпро, Кам’янське: супутниковий знімок 03.08.1983

Новий історичний шар з’явився в двох вищезазначених локаціях. Також лист знімка частково покриває передмістя м. Синельникове:

Файл був придбаний на донати, які ми з вами зібрали у лютому. Як завжди вдячний за участь! Також подяка Олександру Єрмошенко за додаткову обробку знімків.

Дніпропетровськ

Зробимо невеликий огляд знімка, порівнюючи його з іншими шарами. Перегляд місцевості в інтерактивному форматі по кліку на зображення.

У 1983 році розпочалися роботи по будівництву Євпаторійського шляхопроводу на Тополі:

В районі вул. Павлова почали демонтаж приватного сектору для прокладення нової вулиці. Сьогодні це вул. Белелюбського, куди згодом перенесуть трамвайну лінію. Раніше трамвай проходив по сучасній вулиці Івана Езау. Щоб було більш зрозуміло, поверх намальовано сучасний (синім) і тодішній маршрут трамвая (червоним):

Побудовано шляхопровід по вул. Передовій над Донецьким шосе:

Будується Лівобережний-1:

До речі, подивіться і порівняйте “повзунком”, як це виглядало з висоти пташиного польоту на світлині Володимира Рязанова початку 80-х та на сучасній фото Олексія Герасимовича:

Поруч видно початок будівництва дороги на вул. Калинова від перехрестя Янтарної до Донецького шосе. До цього дорога проходила через кільце на масиві Калинівський-6 (Клочко-6), повз кладовище:

Дніпродзержинськ

Розростаються мікрорайони:

Доволі рідкісне явище на супутникових знімках конкретної території – проліт літака:


Буду вдячний за підтримку проекту у Patreon – там підписники мають додаткові привілеї у доступі до контенту OldMaps. Також можна підтримати мої проекти іншими способами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *