Нова локація: Львів

Представляю нову локацію на OldMaps – Львів та околиці. На старті ця локація вже має три історичних шари: супутникові знімки 1964, 1966 та 1968 років

Знімки 1964 і 1968 років мають середню деталізацію і обмежений рівень зуму до 16. Знімок 1966 року має велику деталізацію і максимальний рівень зуму – 18. Фрагмент саме цього знімка показано в ілюстрації вище.

Файл придбав і передав на прив’язку співавтор проекту Сергій Чигвінцев.

Фрагменти знімків охоплюють великі території з передмістями Львова:

Файли прив’язані один до одного і до сучасного супутникового знімка точками координат – кожен історичний шар можна порівняти один з одним, таким чином можливо побачити динаміку зміни місцевості у ті роки:

Новим користувачам сайту OldMaps коротко розкажу як користуватися картами. Файли синхронізовані один з одним – в центрі кожної половини екрану одне і теж місце в той чи інший рік. Можна порівняти між собою будь який історичний шар, якщо він покриває певну територію. Вибрати історичний шар можна в панелі шарів:

Також в локації Львова є режим статичного перегляду знімка 1966 року. Перехід до режиму за посиланням в панелі вибору шарів. Статичний перегляд файлів пропонується якщо файли неможливо прив’язати, або, як у нашому випадку, фото знято перспективою під кутом – так текстура місцевості виглядає набагато більш ефектно і інформативно:

Перейти до перегляду знімків


Про це оновлення ще на стадії тестування знали підписники на Patreon. Вони разом зі мною тестують нові шари і локації, тобто бачать майбутні оновлення першими. Окрім цього вони іноді мають ще деякі цікаві плюшки.

Також ви можете допомогти проекту іншими способами.

Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *