Канів та водосховище на карті 1943 року

Продовжую прив’язку серії німецьких карт району русла Дніпра, які були створені на основі карт РККА масштабу 1:100000. В самому кінці, коли буде зроблена прив’язка максимальної кількості подібних фрагментів, буде опублікована стаття, звідки ці карти були взяті – тоді я більше розкрию тему, буде більш зрозуміле призначення цих карт.

Загальне покриття фрагменту:

Карта покриває території двох локацій, які наразі є на OldMaps – Черкаси та Канів. В панелях вибору шарів відповідних локацій з’явилися новий шар 1943 року з цією картою:

У шар окремо додано два варіанти Легенди карти. Один взятий з попереднього фрагменту Каховсього моря, інший з ще неприв’язаних файлів. Легенди трохи відрізняються, але можливо і доповнюють загальну картину:

Карта добре показує обстановку у цій частині русла Дніпра до утворення водосховищ. Ці плавні, маленькі річки і селища на карті, які у 70-х були затоплені новим водосховищем, видно, якщо порівняти цей історичний шар з 1973-03-16, або 1943-09-26 в локації Каніва, коли ці території ще не були затоплені:

Перегляд карти в локаціях:


Дякую за донати:

  • Олег Селіверстов
  • Ольга Василькович
  • Євгенія Чернишова

Підтримуючи проект ви допомагаєте з новими матеріалами на сайті, а також це стимул для мене працювати далі. Банка МонобанкуPatreonBuy Me a CoffeePayPal – для зручності я створив кілька способів для підтримки. Також ви можете допомогти матеріалами, які підійдуть по формату для проекту.

Дякую, що користуєтесь, дякую, що підтримуєте. Але в першу чергу підтримайте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *