Серія з невідомою датою – 17 липня 1941 року

Це четвертий – останній знімок серії невідомого датування. Багато користувачів брали участь в обговоренні і намагалися розгадати цю загадку з датою зйомки. Чим більше ця серія накладалася на знімки 1941 року, тим більше ставало зрозуміло, який це рік. Зупинюся на даті 17.07.1941 року, в повному вигляді шар виглядає так:

17 липня 1941

А 17 липня ми визначили по практично стертому напису на позначенні часу зйомки, який знаходиться на усіх знімках у вигляді стрілок годинника на циферблаті. У самому центрі і писалася дата зйомки, але вона скрізь однаково стерта. Якщо вдивитися, то “17.7 ….” там все ж таки ледь проглядається:

17 липня 1941

Я вже перейменував назву шару в панелі навігації карти на вищевказану дату.

Четвертий знімок серії №5425/483 охопив Діївку, Сухачівку, Таромське на правому березі і частково Обухівку на лівому. Частину знімка перекриває хмара – нічого не поробиш, але ця хмара дає нам уявлення, на якій величезній висоті летів літак Люфтваффе. Це майже точно була розвідувальна зйомка.

Дуже важко далася мені ця серія. Знімки такого масштабу для якісної прив’язки вимагають позначення великої кількості точок координат, багато ресурсів комп’ютера і місця на сервері. А в цій серії таких масштабних знімків аж чотири. Якщо цікаво, то цей шар складається 26084 файлів (тайлів) в шести рівнях зума. Для розстановки точок, рендерингу і завантаження такої кількості інформації на сервер потрібно три ночі.

Перейти до перегляду серії

Наступний шар на прив’язку буде незвичайний. Він складається всього з одного знімка, зона охоплення якого знаходиться далеко за містом. Для проекту ми купували тільки знімки, які охоплюють межі міста і передмість, але як виняток придбали і цей. Все тому, що на цьому знімку у всій красі ми побачимо поріг Ненаситець.

DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *