Новий шар: 15 серпня 1941 року

Шар складається з трьох великомасштабних знімків серії 5472 №21, 22 і 30. Ці знімки охоплюють територію 80% міста, а також частину північних і південних передмість:

Охоплення великие, знімки масштабні, але від цього втрачається їх деталізація. Крім малої деталізації, на жаль, знімки мають ще й фізичні пошкодження оригіналу у вигляді великої кількості подряпин. Але незважаючи на це все вони мають велику цінність, тому що частина з них покривають території, які практично непокриті іншими знімками на сайті – це територія сучасного масиву Тополя, Перемога, 12-й квартал, частина Новоалександрівки.

Усі знімки зняті під кутом з невеликою перспективою – саме з цієї причини видно сильне викривлення. Від цих викривлень в деяких місцях можуть бути незначні похибки, я намагався зробити так, щоб ці викривлення залишилися тільки в неінформативних частинах знімка.

Знімок №30 був придбаний Олексієм Адамчиком, №22 надав Роман Бугайченко (сам знімок практично повністю перекритий двома іншими), знімок 21 придбаний на кошти “Культурної Столиці”.

Перейти до перегляду шару

Підтримка проекту: DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *