Новий шар: 22 серпня 1941 року

Ви могли помітити на сайті велику кількість аерофотознімків, які покривають в основному центральну частину міста, але малу їх кількість, що покривають території за межами центру. Таких знімків дійсно мало, тому що в сорокових тут були в основному поля. Але, хоч і в малій кількості, такі знімки існують – їх я і почну прив’язувати у найближчих оновленнях на OldMaps.

Новий шар складається з трьох знімків №128, 130, 133 однієї серії №2834 масштабу 1:16000. Ці знімки створюють великий прямокутник, орієнтований з південного заходу на північний схід який охоплює територію від заводу Пресів до центру міста. Також в цю зону потрапили вул. Титова, весь пр. Гагаріна, Тунельна балка, частина Мандриківки

У серії багато цікавих деталей. Наприклад, вперше ми дуже добре можемо розгледіти кладовище на “Розвилці” і найперший у місті іподром поруч із цвинтарем:

На Запорізькому шосе величезний протитанковий рів:

На Підстанції видно загадкове ідеально рівне коло на полях. Можна подумати, що коло це брак зображення, але таке саме коло присутнє і на іншому знімку:

ДІІТ до руйнування у всій красі:

Дуже добре видно Севастопольське кладовище а також різниця між 1941 і 1944 роком:

Цю серію знімків придбав для своєї колекції і надав для проекту Олексій Адамчик.

Перейти до перегляду шару

Підтримка проекту: DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *