9 січня 1944 року: велике оновлення

Ця чудова зимова серія на даний момент найбільша серія знімків на сайті. Тринадцять аерознімків в основному розділі з синхронізованими знімками, два знімка в розділі зі статичними картами і один розміщений у новій локації за межами міста. Всі файли серії були придбані нашими меценатами, які надали для проекту вже більшу частину матеріалів – Олексієм Адамчиком і Сергієм Чигвінцевим.

Отже, вся ця серія з прив’язкою на карті міста розташувалася таким чином – прив’язаний один великомасштабний і дванадцять аерознімків невеликого масштабу:

По кліку – перехід на мапу

Після останнього оновлення додані шість знімків, що покривають заводську промзону (перекриваючи висотний знімок), частину Діївки, територію в районі Кореї і ст. Зустрічна, за містом село Ракшівка і Волоське:

У розділі зі статичними картами доданий висотний аерознімок, знятий під кутом. На знімку охоплена територія сучасного заводу ПМЗ, Тополя, 12-го Кварталу, Краснопілля, але, на жаль, зображення на ньому змазано. Тому деталі розглянути не вдасться, тільки загальні обриси:

По кліку – перехід на мапу

Нагадаю, в цій же серії є подібний аерознімок відмінної якості.

Один зі знімків серії покриває територію далеко за містом – сел. Микільське-на-Дніпрі. Саме в цьому місці до затоплення знаходився легендарний поріг Ненаситець. Раніше я вже робив прив’язку аерознімка цієї місцевості, зараз додався ще один – для них я створив окрему локацію:

Тепер ця локація має два аерознімка – 6 листопада 1943 та 9 січня 1944 року – останній якраз є частиною цієї великої серії:

По кліку – перехід на мапу

Підтримка проекту: DONATE

2 коментарі до “9 січня 1944 року: велике оновлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *