Новий розділ: статичні карти

У тестовому режимі запускаю давно анонсований розділ, куди буду завантажувати файли, які з технічних причин неможливо прив’язати і синхронізувати з іншими картами. Це аерознімки, зняті під великим кутом, а також старовинні карти та схеми, які мають великі неточності. На даний момент завантажено чотири файли – два відомих аерознімка 1918 року і два аерознімка часів Другої світової – 13 жовтня 1943 року і 9 січня 1944 року.

Найбільш, мабуть, інформативний і красивий аерознімок це висотний знімок №6188/101, датований 9 січня 1944 року. Він є частиною великої зимової серії, яка вже прив’язана в основному розділі сайту. Знімок охоплює територію від сучасного ЮМЗ до низу вул. Робочої, Шляхівку і частково район вул. Новоорловська:

На знімку величезна кількість цікавих деталей, наприклад недобудований авіазавод, який знаходився на місці сучасного ПМЗ. Поруч з цим місцем чітко видно залізничну розв’язку на місці приблизно центральної прохідної заводу:

В деталях видно знаменитий “147-квартирний будинок” на вул. Новоорловській. Поруч з будинком чітко видно літаки:

Цей знімок придбали і надали для проекту спільно Сергій Чигвінцев і Олексій Адамчик.

Висотний знімок №5918/947 від 13 жовтня 1943 року є другим знімком серії. Перший знімок також був знятий під кутом, але його вдалося прив’язати і синхронізувати. На знімку добре видно зруйновані мости і змілілий Дніпро, видно зниклі фортеці і пороги, лінії оборони і захисні споруди – видно все місто і деякі передмістя:

Також є два всім відомих знімка – на даний момент найбільш ранні аерофотознімки Катеринослава 1918 року. Висотний знімок охоплює велику територію в районі вокзалу, низу вул. Робочої, парку Глоби, Амурський міст і Амур на горизонті:

І район парку Шевченка:

На жаль, на даний момент немає можливості отримати динамічну URL-адресу певної зони знімків, можливо в подальшому така можливість з’явиться.

Перейти до перегляду розділу

Підтримка проекту: DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *