Дніпро, Кам’янське: оновлення шару 30.05.1944

Найперший історичний шар на проекті OldMaps отримав велике оновлення: додано шість великомасштабних і один маломасштабний аерофотознімок. Таким чином наразі цей історичний шар є спільним у двох локаціях – Дніпра та Кам’янського:

Оновлення стало можливим завдяки співавтору проекту Сергію Чигвінцеву. Він в черговий раз надав для прив’язки файли з власної колекції, які були придбані ним в архіві за власні кошти.

Нагадаю, маломасштабні знімки охоплюють менші території, але деталізація на них дуже висока, коли як великомасштабні знімки охоплюють великі території, а деталізація навпаки – набагато нижча. Тому максимальний зум для знімків великого масштабу обмежено до 17-го рівня, а маломасштабні доступні на максимальному – 18 рівні зуму. Подивимося різницю на прикладі нового детального знімка – на максимальному рівні видно навіть окремі дерева і кущі:

Коли як на менш детальних зображеннях місцевість виглядає не так інформативно:

Ще один мінус конкретно цих знімків великого масштабу в тому, що вся серія була знята з доволі великою перспективою, іноді перспектива уходила у бік кутів знімка, що дуже ускладнює прив’язку та збільшує можливість отримати похибки. Також можливі деформації на краях знімка – повністю позбутися цих нюансів технічно неможливо, але я намагався їх мінімізувати.

Кам’янське

Правий берег міста загалом видно доволі непогано:

Перегляд шару в локації Дніпра

Перегляд шару в локації Кам’янського


За можливістю ви можете підтримати проект OldMaps та інші мої проекти, зробивши підписку на Patreon, або іншими способами.

Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *