Дніпро, Кам’янське: оновлення шару 9.01.1944

Дуже красивий і цікавий зимовий історичний шар 9 січня 1944 року поповнився п’ятьма великомасштабними аерознімками, які покрили території від Дніпра до Кам’янського:

Оновлення відбулося завдяки сприянню співавтора проекту Сергія Чигвінцева – окрім як нові п’ять файлів він сприяв купівлі більшості знімків шару разом з Олексієм Адамчиком. Загалом, наразі шар налічує вже 20 знімків різного масштабу.

Якщо точніше, то використовувались аерознімки двох різних серій. Один проліт літака був на низькій висоті – ці знімки масштабу 1:12000 охоплюють менші території, але більш деталізовані. Вони також частково перекривають великомасштабні знімки. Інший проліт відбувся на більших висотах з великим охопленням територій, але відповідно з меншою деталізацією – масштаб приблизно 1:40000

Знімки малого масштабу зумуються максимально на 18 рівнів, великомасштабні до 17.

До речі, за рахунок чистого зимового повітря, положення сонця (знімали в проміжку з 9:00 до 9:30), додавало тіні від будівель – навіть великомасштабні знімки дуже деталізовані. Тому, без перебільшень, цей історичний шар має дуже високу інформаційну і історичну цінність.

Шар з’явився в панелі вибору шарів локації Кам’янського:

Також один зі знімків серії є у розділі зі статичними файлами в локції Дніпра – ці знімки технічно неможливо було прив’язати через великий кут зйомки:

Перейти до перегляду шару у локації Дніпра

Перейти до перегляду шару у локації Кам’янського


Це оновлення я зробив ще два дні тому і першими про нього узнали підписники на Patreon – вони мають можливість разом зі мною тестувати всі оновлення на OldMaps ще до офіційного виходу релізу. А ще вони отримують додатково деякі плюшки у вигляді, наприклад, оригіналів знімків. Буду вдячний за підписку – тим самим ви допомагаєте проекту. Також допомогти проекту можна іншими способами.

Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *