Аерофотознімок Катеринослава 1918 року: оновлення файлу

Відомий аерознімок, який з’явився у більш-менш високій роздільній здатності в моєму блозі ще у 2013 році – тоді я зшив зі скриншотів файл, розміром 5832х4190 px. Потім цей файл був доступний для перегляду у статичному режимі на OldMaps. Але зараз його повністю оновлено – я отримав оригінальний скан 8178х5918 px, ліцензію і офіційний дозвіл на публікацію від Південного Методистського Університету (SMU) (Далас, США), в бібліотеці якого зберігається цей знімок. Важливо додати, що скан бібліотека надала безкоштовно, хоча зазвичай послуга коштує $25. Не знаю, що саме вплинуло на таке рішення, але в будь-якому випадку хочу висловити подяку за співпрацю.

Зображення стало трохи краще, можливо трохи пізніше я спробую провести експерименти з покращенням чіткості. Навіть якщо покращити чіткість не вдасться – і без цього нам взагалі пощастило, що такі цінні матеріали існують і у нас є можливість їх вивчати.

Перехід до перегляду по клику на зображення:

До речі, у режимі статичного перегляду з’явилося покращення: URL при перегляді знімка тепер став динамічним. Тобто ви можете копіювати посилання на конкретну область зображення. Наприклад: https://oldmaps.dp.ua/static/1918/#5/-38.908/56.777

UPD: оновлено також і другий аерознімок Катеринослава 1918 року з того ж альбому. На знімку район парку Шевченко. На цей файл також отримано ліцензію і дозвіл на публікацію. Перегляд по клику на зображення:


Буду вдячний за підтримку проекту – це і придбання нових матеріалів і додатковий стимул для автора. Для зручності я додав проект OldMaps до ще однієї донат-платформи Buy Me a Coffee. Підписники там і на Patreon мають доступ до матеріалів раніше за всіх, вони тестують зі мною нові прив’язані карти, отримують додаткові плюшки у вигляді оригіналів файлів. Також проект можна підтримати іншими способами (в тому числі Банка Монобанку). Дякую, що користуєтесь.

Але в першу чергу підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *