12 травня 1943 року. Аеродром у м. Підгородне

Нарешті з архіву прийшов другий знімок самої деталізованої на OldMaps серії, масштабом всього лише 1:8000. Зверніть увагу, що ця серія не така як більшість інших, де знімки розташовані один за одним. Ці два знімки знаходяться на великій відстані один від одного і займають дуже маленькі площі, їх можна навіть не помітити перемикаючи шари в панелі навігації. Тому для зручності я вказав локації навпроти датувань шарів в панелі:

Підгородне

Аналізуючи нечисленні дані цього дня в архіві, Сергій Чигвінцев вибрав знімки двох найважливіших стратегічних об’єктів – аеродромів. Знімок №3420/11 покриває зону аеродрому в м. Підгородне, де, як бачимо, відбувалося куди менше подій, ніж у Кодаках. Тут навіть немає нормальної злітно-посадкової смуги, літаки злітали, судячи з усього, з імпровізованої ґрунтової ЗПС, з півночі на південь. До речі, сліди цієї ЗПС досі видно сьогодні:

Підгородне

Перейти до перегляду знімка

UPD: Є ще одна доволі цікава річ. Користувач Олексій Адамчик колись давно показав знімок з ebay.de, де був зображений аеродром. Ми довго не могли зрозуміти, що це за місцевість, але останній аерофотознімок аеродрому Підгородне розставив всі крапки над “і”:

Ось цей ангар на аерофото:

DONATE

1 коментар до “12 травня 1943 року. Аеродром у м. Підгородне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *