Супутниковий знімок 7 вересня 1980 року: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ

Новий історичний шар з дуже якісним супутниковим знімком. Як завжди на одній полосі з Дніпром охоплюється і місто Кам’янське:

Знімок придбано за рахунок донатів від користувачів проекту OldMaps, вкотре дуже вдячний за допомогу у розвитку. Також дякую Олександру Єрмошенко за додаткову обробку зображення.

Як завжди короткий огляд фрагментів знімка, порівняю їх зі знімком 1979 року, який вже є на сайті.

Продовжує розростатись масив Комунар. За рік у порівнянні з 1979 роком, тут з’явилося кілька багатоповерхівок на місці приватного сектору:

1980

Поруч будується Кайдакський міст, за рік змонтували мостові балки з правого берега до насипного острова:

1980

Будується готель Парус. У 1979 тільки-но починали будувати серцевину будівлі, а у 1980-му чітко видно, що вона майже збудована. Нагадаю, за планами Парус повинні були повністю добудувати у 1979 році:

1980

Починають формуватися обриси Донецького шосе, демонтується приватний сектор:

1980

Вулиця Калинова. Тут відбувалися дуже цікаві речі. Нагадаю, що сучасна вул. Янтарна у проміжку між вул. Калинова та кільцем на масиві Калинівський-6 (Клочко-6) – шостисмугова. Здавалося б, навіщо там така широка дорога з таким невеликим трафіком? Старожили району дали відповідь: виявляється, що спочатку планувалося з’єднати вул. Калинова та Янтарна плавною кривою і це все мало стати частиною якоїсь великої магістралі. У 1979 році добре видно контури цієї кривої, видно розташування будинків з урахуванням нової дороги. А у 1980-му на цьому місці вже з’явилися висотки – мабуть саме у 1979-му відмовились від ідеї будівництва магістралі. До речі, якщо сьогодні вдивлятися в деталі місцевості у цьому районі, можна побачити залишки насипу планованої дороги:

1980

Будується Усть-Самарський міст:

1980

У Придніпровську побудовані перші 9-поверхівки нового мікрорайону:

1980

А також на будуються на Соколі:

1980

У Кам’янському добре видно прогрес будівництва мікрорайонів:

1980

Перегляд історичного шару

1 коментар до “Супутниковий знімок 7 вересня 1980 року: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *