Супутниковий знімок 31.03.1973: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ

На сайті новим шаром прив’язаний великий фрагмент супутникового знімка 1973 року. Цей шар є частиною мого плану максимально покрити місто знімками 70-х, щоб повноцінно розглянути динаміку глобальних змін, які тоді відбувалися у місті. Пощастило і Кам’янському – фрагмент покрив також всю правобережну частину міста.

Знімок має роздільну здатність 67444х21674 пікселів, колосальну деталізацію і покриває окрім території Дніпра і Кам’янського ще і велику кількість передмість:

1973

Файли, які були розсекречені у 2013 році, були придбані в архіві Департаменту геологічної розвідки США на донати, зібрані користувачами проекту OldMaps. Велике спасибі вам за сприяння у розвитку проекту.

Також висловлюю подяку Олександру Єрмошенко за допомогу в обробці знімка – була поліпшена чіткість і деталізація, а також Сергію Мушенку за технічну допомогу у рендерінгу файлу. Щоб реалізувати 7 рівнів зуму, потрібно було порізати файл майже на 300 тис. фрагментів, які займають 7 гб місця на сервері.

Відразу хотів би попередити, що на подібного масштабу знімках практично завжди присутні похибки по краях. На жаль, це програмна помилка, яку неможливо повністю виправити.

Невеликий огляд цікавих локацій в порівнянні з іншими шарами. По кліку на ілюстрацію ви перейдете в ту ж локацію на основний карті.

Дніпропетровськ

Масив Перемога за два роки серйозно розрісся. Також контури насипу воднолижного стадіону у 75-му році придбали сучасний вигляд:

1973

Будуються перші будинки на житловому масиві Тополя. Видно, що немає ще жодного побудованого будинку. Найперший будинок на масиві (№6) у 1973 році ще у процесі будівництва:

1973

Сильно змінилася місцевість за два роки і в районі Червоного каменя. У 1973 ще не існувало масивів Покровський і Парус:

1973

На місці насипу під будівництво готелю Парус був невеликий причал:

1973

В деталях на знімку 1973 року можна роздивитися Новобогородицьку фортецю:

1973

Ну і під невеликим кутом красиво виглядає Мерефо-Херсонський міст:

1973

Дніпродзержинськ

Правобережна частина Дніпродзержинська мало змінилася за два роки. На жаль, в зону охоплення не потрапила територія мікрорайонів на лівому березі. Але все ж частина лівого берега потрапила. У 1973 році тут будувався якийсь інженерний об’єкт. Я точно не знаю, що саме це будують, але схоже на великий колектор. У 1975 році будівництво вже завершено, залишилося кілька слідів:

1973

Перейти до перегляду шару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *