Маріуполь. Меморіальний історичний шар 2021 року

Локацією Маріуполя розпочинається новий проект.

Основний задум проекту – зафіксувати і показати динаміку змін місцевості, куди прийшов так званий “руський мір”. Міста, які були повністю або частково зруйновані, будуть показані на супутникових знімках 2021 року, коли вони ще цілі. Ці знімки будуть покривати окрему територію і будуть зберігатися саме на сервері OldMaps, тобто не будуть залежати від оновлення на серверах Goolge. По мірі оновлення знімків Google, так само будуть зберігатися знімки 2022, 2023, 2024 і так далі – основна мета показати міста до війни, під час війни та у період відновлення. Такі речі треба обов’язково зберігати і показувати наступним поколінням, якої біди накоїли ці хворі люди. Ми не повинні ніколи про це забувати.

Днями Гугл оновив свої тайли, тому при виборі цього шару в панелі шарів місцевість буде станом на приблизно середину 2022 року. В панелі шарів з’явився шар 06.2021 року, який покриває все місто Маріуполь, а також трохи передмість:

2021-2022 рік, Драмтеатр:

(перегляд порівняння по кліку на зображення)

Епіцентр:

Район вулиці Олімпійська:

ТЦ METRO, черги за гуманітарною допомогою:

Також у локацію Маріуполя додано додатковий шар з сучасними супутниковими знімками ESRI. Ці знімки оновились набагато раніше знімків Гугл і наразі в багатьох місцях відрізняються від них:

Оригінальний файл супутникового знімка Маріуполя 2021 року:

41281×36792 px, Index Colour, 808 Mb

https://oldmaps.dp.ua/img/del/2021-06_Mariupol-ok-index.tif


Дякую за підписку на Patreon новому підписнику – Станіслав Корда. Ви також можете підписатись, щоб першими знати про оновлення, тестувати зі мною нові шари та локації, а також отримувати інші плюшки.

Проекту можна допомогти іншими способами.

Також допомагайте ЗСУ, зараз це найважливіше.

Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *