Дніпро: оновлення історичних шарів, нові шари в локації

В основній локації проекту відбулися деякі оновлення: були додані два нових історичних шари, датовані 1941-08-17 та 1941-07-26, а також оновлений історичний шар 1941-08-21 – був доданий один великомасштабний аерознімок, шар став візуально більш акуратним.

Коротко про оновлення нижче.

1941-07-26

Шар складається з двох аерознімків, які покривають частину центра міста, Мандриківку, Підстанцію, частину вул. Робочої, частину Шляховки:

(перехід до перегляду шару по клику на зображення)

Знімки хоч і середнього масштабу (1:22000 та 1:35000), але доволі чіткі, щом можна було переглядати їх з максимально доступним рівнем зуму. Файли кілька років тому були придбані і передані проекту OldMaps Олексієм Адамчиком, мені важливо, щоб ви це знали і розуміли його неймовірний внесок в розвиток проекту і взагалі в вивчення історії міста.

Демонстрація деталізації: кладовище на “Розвилці”:

1941-08-17

Один високодеталізований аерознімок, масштабу 1:12500, покриває промзону біля Нових Кодак, а також частково самі Нові Кодаки:

(перехід до перегляду шару по клику на зображення)

Знімок також доступний до перегляду з максимальним рівнем зуму. Демонстрація деталізації:

Файл наданий Олексієм Адамчиком.

1941-08-21

Це один з найперших історичних шарів на проекті і один з найдеталізованіших. Складається з 14-ти аерознімків: 13 деталізованих, масштабу 1:12500 і один середньої деталізації (1:32000). І саме з цим знімком пов’язана цікава історія: цей аерознімок був найпершим відомим мені знімком Дніпропетровська, який я вперше побачив ще у 2009 році. Тоді я вже цікавився історією міста і навіть уявити не міг, що такі матеріали взагалі існують. Знімок на стільки справив на мене враження кількістю зображеної на ньому інформації, що мабуть саме тоді у мене почали з’являтися думки створити проект з інтерактивними порівняннями місцевості. Ось, до речі, мої перші напрацювання – анімаційний інтерактив.

Це був один з перших днів війни у Дніпропетровську, у небі кишить авіація, в тому числі з метою аерозйомки. Через чотири дні місто буде окуповано. Загальний вид знімка:

Зараз цей знімок вже в оригінальній роздільній здатності передав для OldMaps співавтор проекту Сергій Чигвінцев. Я його наново прив’язав і зробив підосновою вже інсуючим прив’язаним аерознімкам більш високої деталізації. Наразі шар на тлі сучасного супутникового знімка виглядає так (перехід до інтерактивного перегляду також по клику на зображення):


Якщо у вас є бажання і можливість прийняти фінансову участь у розвитку проекту: Банка МонобанкуPatreonBuy Me a CoffeePayPal – я створив багато зручних для вас способів для донату. Дякую, що користуєтесь!

Але в першу чергу підтримайте ЗСУ.

Дякую за донат: Володимир Лаврик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *