Шар 9 січня 1944 року: додані п’ять знімків

До двох прив’язаних раніше знімків цієї серії додалися ще п’ять – один висотний великого масштабу (приблизно 1:40000) і чотири знімка низького польоту, масштабу 1:12000. Це все частина великої серії, яка була придбана за кошти наших меценатів – Олексія Адамчика і Сергія Чигвінцева

9 січня 1944

Висотний знімок №4740/174 охоплює велику територію на правому березі у квадраті від Діївки до Вокзалу і від сучасного масиву Лівобережний до верху вулиці Робочої. Незважаючи на великий масштаб він має досить непогану деталізацію. Знімок знятий під невеликим кутом, тому при прив’язці він викривився і в деяких місцях має невеликі похибки. З цікавого на знімку практично повністю видно Шляхівку – її не часто можна зустріти на вже прив’язаних знімках:

9 січня 1944

Ефекту додає те, що все місто в снігу і зйомка проходила вранці, коли сходило сонце – з’явилися красиві тіні від будівель та ярів.

У 1944 році трохи далі вул. Павлова було щось, схоже на понтонну переправу. Я не знаю, чи є сенс розгортати її в таких льодах, які, до того ж, рухаються. Можливо я помиляюся і це не понтонна переправа:

9 січня 1944

Мені завжди було цікаво, як раніше виглядала місцевість, де сьогодні знаходиться депо метрополітену. Депо розташоване в низині і я не знав точно – для нього рили котлован або засипали яр. Відповідь очевидна – тут був яр:

9 січня 1944

Цей знімок частково перекривае один із низькопольотних аерознімків. Надалі велику його частину перекриють ще кілька знімків малого масштабу.

Другий прив’язаний знімок невеликого масштабу №7278/223 охоплює територію на лівому березі від Центрального до Мерефо-Херсонського мосту. Він також викривився при прив’язці, тому що був знятий під кутом. З раніше прив’язаних аерознімків більш менш хорошої якості його можна порівняти із знімком 6 квітня 1941 року – ви можете подивитися, як змінилася ця місцевість за роки війни

9 січня 1944

Ще три знімки, рівно наполовину перекриваючи один одного, покривають зону у південній частині міста від Південного мосту до сел. Авіаторське. Тільки погляньте на ці красиві яри:

9 січня 1944

Зараз максимальний рівень зуму для цього шару встановлено на значенні 17, тобто на максимально можливому рівні (18) знімки не відображатимуться. Це тимчасовий захід – після прив’язки всіх знімків серії для цього шару буде встановлено максимальний зум.

Перейти до перегляду аерознімків

Підтримка проекту: DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *