Оновлення локацій: Нікополь, Великий Луг

На сайті пройшло велике оновлення локації Нікополя – додано п’ять нових аерофотознімків, додано нові шари.

Нікополь

Знімки для прив’язки надав Володимир Дружинін, крім того, Володимир зробив донат на розвиток сайту. Дуже дякую!

По порядку коротко про зміни. При натисканні на зображення відкриється та сама територія на карті.

Додано новий шар, датований 25 лютого 1944 року. Знімок невеликого масштабу, охоплює район під назвою “Перевізські хутори” в межах міста Покров:

Нікополь

Оновлено шар 15 серпня 1941 року: додано великомасштабний знімок із центром у сел. Олексіївка:

Нікополь

Відбулися зміни у панелі шарів. До цього там було два шари з однаковою датою, але різними населеними пунктами – Нікополь та Нововоронцовка. Наразі ці шари об’єднані в один, а пробіл між ними закрито трьома новими знімками.

Таким чином, започатковано втілення проекту покриття аерознімками вересня 1943 року всієї території Каховського водосховища, на місці якого в ті роки знаходився “Великий луг”:

Загалом планується прив’язати близько 45 знімків. Частину файлів надасть співавтор проекту Сергій Чигвінцев. Частину треба докуповувати за сприяння місцевих ентузіастів.

Перші п’ять знімків сформували смугу, що покриває частину Нікополя, селища Капулівка, Покровське, затоплену частину сел. Грушівка, Мар’янське та Нововоронцовку:

Нікополь

Зважаючи на те, що на більшій частині знімків немає точок прив’язки (території повністю затоплені), можливі похибки у зонах швів між файлами. Проблема буде виправлятися у подальшому при додаванні до шару нових файлів.

Дуже цікаво розглядати текстуру затоплених територій. Видно незрозумілого призначення однакові сектори, межі яких висаджені деревами:

Нікополь

Також видно цікаві візерунки, ніби не природного походження:

Нікополь

Перейти в локацію

Нагадаю, зони покриття історичними шарами на сайті є у кількох регіонах: м. Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград, Полтава, Кам’янське, Маріуполь, Херсон та інші. Для зручності навігації було створено загальну карту локацій:

oldmaps.dp.ua/locations.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *