Кривий Ріг: оновлення шару 6.04.1941 р.

Дуже деталізовані аерофотознімки, доступні для перегляду з максимальним зумом 18 одиниць. До цього історичний шар мав всього два знімка серії, наразі після оновлення він має вже вісім файлів. Нові знімки обведені червоним:

Файли надали для проекту спільнота Криворізька старовина. Підписники спільноти зробили донати і викупили в архіві шість знімків серії.

Насправді це одні з найкращих, якщо не найкращі аерознімки Люфтваффе, з якими доводилося стикатися. Це відноситься не тільки конкретно до цієї серії – вони присутні в історичних шарах декількох локацій. Співвідношення масштабу і деталізації тут ідеальне.

Наприклад, подивіться – на максимальному зумі видно тіні від моста і навіть текстуру його конструкцій:

Місцевість Кривого Рогу дуже динамічно змінювалась через розробку кар’єрів. Зникало безліч житлових районів і селищ, переносилася залізниця та навіть змінювались русла річок:

Також на цих знімках видно і зниклі історичні пам’ятки. Наприклад майже точно на знімку 1941 року видно курган, де знаходився пам’ятник Олександру Полю. Сьогодні на його місці приватний сектор:

Докладніше про це місце читайте на сайті Шукач.

На місці кар’єру №3 знаходилася козацька фортеця і курган Царева Могила – їх також видно на одному із знімків серії:

Перейти до перегляду шару 6.04.1941 р.


Буду вдячний за підписку на Patreon – підписники там отримують додаткові привілеї, а також допомагають проекту. Власне, допомогти проекту можна і іншими способами.

Дякую, що користуєтесь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *