6 квітня 1941 року: аерофотознімок № 2163/055

За планом це мав бути останній знімок серії 6.04.1941 року, замовлений нами в архіві. Цією серією ми покрили більшу частину лівого берега і частково правий в районі сучасних житлових масивів Червоний Камінь, Покровський і Парус. Єдина прогалина в смузі є в районі Мерефо-Херсонського мосту – цю частину повинен був закрити знімок № 2163/051, який ми цілеспрямовано не купили, бо там був занадто великий нахлест з обох боків:

Але користувачі OldMaps посприяли в придбанні 051-го знімка і я все ж таки закрию цю прогалину. Знімок вже замовлено, я зроблю прив’язку при першій нагоді, а також розповім подробиці. До речі, в подальшому, коли я закінчу прив’язку всіх файлів 1941-1944 років, ми будемо бачити загальну картину покриття ними міста. І якщо буде технічна можливість (хостинг), ми будемо пропонувати користувачам замовляти цікаві для них знімки і прив’язувати їх до карти. Але поки про це говорити рано.

На новому 055-му знімку мало житлової зони – в основному річка і плавні. На лівому березі потрапила частина Обухівки, на правому частина Діївки, де сьогодні знаходяться масиви Червоний Камінь – Парус.

Перейти до перегляду аерофотознімка

PS: Буквально вчора Сергій Чигвінцев отримав з архіву нову порцію знімків. Вивчаючи один з них він знайшов дещо цікаве. Я навіть спеціально поставлю цей файл позачергово, щоб ви скоріше це побачили.

Підтримка проекту: DONATE

2 коментарі до “6 квітня 1941 року: аерофотознімок № 2163/055

  1. Олексій Адамчик

    20.11.1943 від них і сліду не лишилося. Пішли разом із водою

      Цитувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *