Дніпро: супутниковий знімок 23.02.2002

Це перший кольоровий супутниковий знімок нашого міста, датований 23 лютого 2002 року, який був опублікований сервісом Google приблизно у 2004 році. Тоді звичайний користувач вперше детально побачив Дніпропетровськ на супутникових знімках – я добре пам’ятаю своє захоплення від побаченого, годинами вивчав ці зображення…

Цей шар і досі доступний у сервісі, але тільки в десктопній версії Google Earth Pro і без інтерактивного порівняння. Щоб зробити повний знімок, треба зберегти окремо десятки фрагментів і зшити їх в один шар. Все це зробив користувач OldMaps Олександр Готвянський. Дуже дякую, він також приймає участь у розвитку проекту донатами.

Хтось може вважати цей знімок сучасним, але для мене він вже історичний – за 20 років місто хоч і не розросталося як у 70-х і тут не буде так явно спостерігатися динаміка змін, але локальні зміни все ж таки відбувалися. Накшталт стадіону Металург – Дніпро Арена на скриншоті вище.

На Сонячному ще немає скверу і Вавілону:

Подивіться – тільки будується комплекс “Башні” – наполовину побудований перший будинок, Амфітеатра ще немає:

Якось так це виглядало з землі (з архіву Юрия Прокуратова, знаходиться в коллекції Олександра Волока):

Ми вже і забули, якого кольору були нові сидіння на Метеорі… На місці Апполо ще стоять старі недобудови:

Придивіться на задньому плані на фото видно ті недобудови. Знімок зробив Дмитро Воротинцев за декілька років до реконструкції стадіону, який проводили влітку 2001 року:

На Тополі ще добре видно залишки вирви від зсуву 1997 року. Сьогодні там велика автостоянка і пустир:

Але є у цього знімка великий мінус – він не повністю покриває місто. Тільки частина центра, частина промзони НТЗ, Придніпровськ, Перемога, Тополя, Старі Кодаки, Новоалександрівка:

Перейти до перегляду шару


За можливістю можна підтримати проект OldMaps та інші мої проекти. Окрім Patreon є можливість зробити донат іншими способами. Буду вдячний!

DONATE

Дякую за донат Михайлу Столбченко, Сергію Стрельнику, Станіславу Тихомирову.

1 коментар до “Дніпро: супутниковий знімок 23.02.2002

  1. Ігор

    Ще є сквер на місці Дафі, ех. Дуже шукаю фотографії Підстанції і Гагаріна до 2004 року, доречі.

      Цитувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *