21 серпня 1941 року: оновлення шару, знімок 532

Продовжуємо покривати місто серією аерофотознімків 21 серпня 1941 року – додано знімок №1460/532, масштабом 1:17000. Цей файл придбав за власні кошти для особистої колекції співавтор проекту Сергій Чигвінцев і люб’язно надав його для OldMaps. Велика подяка Сергію за внесок у розвиток проекту від усіх користувачів.

Цей знімок з великим нахлестом лягає між попередніми двома правобережними аерознімками, дуже добре закриваючи негарний шов, який до цього проходив точно в районі вокзалу.

Тепер ми можемо у деталях розглянути ще цілий вокзал і територію навколо. Погляньте, як чітко видно трамвайні колії на Вокзальній площі:

Також дуже добре видно частково зруйновану на той момент Покровську церкву, яка знаходилася на Старомостовій площі (Островського):

Ось так будівля церкви виглядала з боку у ті дні, це було одне з небагатьох зруйнованих у місті будівель, війна тільки починалась:

Знімок охопив також і частину Амуру, де чітко видно будівлю-орієнтир, недалеко від понтонної переправи. Тепер ми знаємо точне його місцезнаходження:

Ось цей легендарний будинок, який видно практично на усіх фотографіях переправи:

Перейти до перегляду знімка

DONATE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *